معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، نتایج دومین جشنواره سراسری نشریه های دانشجویی این دانشگاه را اعلام کرد.
قرار است مراسم اختتامیه دومین جشنواره سراسری نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، دوم دی با حضور دکتر فرهاد رهبر رییس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام دکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي و همچنین شماری از مسوولان کشوری و سایر مسوولان فرهنگی دانشگاه، به میزبانی واحد شهرقدس برگزار شود. برگزاری کارگاه های آموزشی و نمایشگاه آثار منتخب، از جمله فعالیت های جانبی این جشنواره به شمار می آید.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف ارتقای انگیزشی دانشجویان، شناسایی، معرفی و تجلیل از پدیدآورندگان آثار فاخر نشریه های برتر دانشجویی و همچنین تربیت دانشجویان متعهد و متخصص اهل قلم، برگزاری دومین جشنواره سراسری نشریه های دانشجویی این دانشگاه به میزبانی واحد شهرقدس را در دستور کار خود قرار داده است.
دکتر کلانتری: دانشجویان اهل قلم، این عرصه را یک توفیق الهی و انقلابی بدانند
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری جشنواره نشریه های دانشجویی را یک اقدام با ارزش و مهم فرهنگی و نشاط آور در فضای دانشجویی دانست و خطاب به دانشجویان اهل قلم این دانشگاه، گفت: این عرصه را که در اختیار شما قرار گرفته یک توفیق الهی و انقلابی بدانید و از آن به عنوان زیرساختی که در آینده می تواند برای خدمتگذاری به کشور و نظام آموزش عالی و پژوهش، مورد استفاده قرار گیرد، کمال استفاده را ببرید.
دکتر کلانتری افزود: نشریه های دانشجویی، یکی از عرصه های بسیار مهم در دانشگاه است. البته بحث تیراژ این نشریه ها خیلی مطرح نیست بلکه خود تمرین نوشتن، موضوعیت دارد. قلم به دست گرفتن یک دانشجو بسیار مهم است و به حتم ارزش هزینه کردن را دارد.
او خاطرنشان کرد: دانشجویی که قلم به دست می گیرد، قدرت ابتکار پیدا می کند، روحیه اش متحول می شود، نشاط خاصی پیدا می کند و گرفتار رکود علمی و انزوا نمی شود. فلسفه نشریه دانشجویی همین است و اگر کار با دقت و پژوهش انجام شود و تشویق و حمایت در دستور کار مسوولان مربوط قرار گیرد، فعال نشریه دانشجویی، پژوهشگر خواهد شد.
ارایه 2453 عنوان اثر از 527 نشریه به دبیرخانه جشنواره
ارایه دو هزار و 453 عنوان اثر از 527 نشریه به دبیرخانه دومین جشنواره سراسری نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، نشان از استقبال و اشتیاق فعالان حوزه نشریه و انگیزه قوی آنان در این عرصه فرهنگی دارد.
فراخوان این جشنواره در 3 بخش مستقل به شرح زیر بود:
1- نشریه های برتر شامل 14 رشته (نشريه صنفي، نشريه سیاسی، نشريه فرهنگی، نشريه اجتماعی، نشريه دینی و قرآنی، نشريه ادبی، نشريه طنز و کاریکاتور، نشريه علمی تخصصی علوم انسانی، نشريه علمي علوم پایه، نشريه علمي علوم پزشکی، نشريه علمي فنی، مهندسی و كشاورزي، نشريات هنری، نشریه های الکترونیکی (مجازی) ، سایر نشریه ها مانند گاهنامه، ویژه نامه و غیره.
2- آثار برتر شامل 21رشته تیتر، خبر، مصاحبه، گزارش ،سرمقاله، یادداشت مقاله سیاسی، مقاله فرهنگی، مقاله اجتماعی، مقاله اقتصادی ، مقاله صنفی، مقاله هنری، مقاله دینی و قرآنی، مقاله ادبی، عکس ، طرح روی جلد، گرافیک و صفحهآرایی، طرح داخلی، کاریکاتور و طنز ، شعر و مقاله علمی.
3- مقاله های ویژه شامل 5 عنوان (اهمیت حفظ و گسترش زبان فارسی، صلح و سلام و جهان عاری از خشونت، نقش فضای مجازی در حفظ و ارتقای سطح کیفی محیط زیست، همبستگی دینی و حفظ وفاق ملی، قانون مداری و اخلاق حرفه ای).
نتایج حاصله
الف - 3193 نفر در فراخوان ابتدایی در واحد های دانشگاهی سراسر کشور نام نویسی کردند.
ب- 1750 اثر در مرحله مقدماتی از سوی واحد های دانشگاهی از جوایز واحدی بهره مند شدند.
ج- 135 اثر از بين واحدها و مراكز آموزشی به مرحله كشوري راه يافتند و برگزیده شدند.
مطابق آیین نامه جشنواره، برگزیدگان کشوری از جوایز ریالی و لوح تقدیر و تندیس جشنواره برخوردار خواهند شد. همچنین نفراتی که حد نصاب تعیین شده را به دست آورده باشند از جوایز واحدی برخوردار می شوند.
با توجه به اعلام نتايج جشنواره، مسوولان فرهنگی و اجتماعی واحدهای دانشگاهی مي توانند طبق آيين نامه مربوط و راهنمای درج شده در سایت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی farhangi.iau.ir در این خصوص اقدام کنند.
نخستین جشنواره سراسری نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، شهریور 95 به میزبانی واحد تبریز برگزار شده بود.